Programa del MAC Com som i com serem: actualització del Llibre Blanc de la Ràdio Local i com ens afectarà la IA a les ràdios de proximitat

12:4013:20
Sala d'actes de la Biblioteca Roca Umbert

La ràdio de proximitat, igual que tots els mitjans de comunicació, està plenament immersa en els canvis que les tecnologies estan propiciant. La Federació de Mitjans de Comunicació Local de Catalunya (FMCLCat) està molt pendent d’aquests canvis. Però per saber cap a on anem, primer hem de saber on som. Per aquest motiu, des de la FMCLCat hem engegat l’actualització del Llibre Blanc de la Ràdio Local.

Més incert és saber cap a on anem. Les tendències actuals en el consum de continguts d’àudio aporten possibilitats als creadors de continguts. El pòdcast és un dels formats que s’obre camí, però la clau està en la idea.

Ja s’entreveu que la intel·ligència artificial (IA) canviarà el paradigma. Què sabem i què no sabem de l’IA. Introduïm les noves narratives generades per IA. Identifiquem els efectes secundaris.

Per això convidem a tothom a venir a aquesta xerrada, on també hi haurà torn obert de paraula per fer una mica de debat.

Taula rodona amb la participació de Quim Espinosa Ricart (director general de Quimeras Group), Gemma Peris i Duran (presidenta en funcions de la Federació de Mitjans de Comunicació Local de Catalunya (FFMCLCat)) i Sergi Solà Saña (professor de la Universitat de Vic-UCC i cap d’estudis de la Facultat d’Empresa i Comunicació)