Premis MAC-Fantàstik Granollers

L’any 2018 el Mercat Audiovisual de Catalunya va establir una aliança amb el Fantàstik, el festival de cinema fantàstic i de terror de Granollers.


A banda de les projeccions de llargmetratges, aquesta cita pels amants del cinema de gènere i les emocions fortes inclou el Curtàstik, el concurs internacional de curtmetratges, que configura la seva secció competitiva. Cada any el certamen granollerí rep centenars de curts nacionals i internacionals, tant d’imatge real com d’animació.

La identitat del guanyador o guanyadora es dóna a conèixer en el decurs d’aquesta trobada pels amants del cinema de gènere.

El MAC recolza aquesta iniciativa a través del Premi MAC-Fantàstik Granollers, el premi del jurat, amb una dotació econòmica de 1.000 €. És una mostra del seu compromís en l’estímul de la producció audiovisual.


Guanyadors d’edicions anteriors

2022: Pisanka, de Jorge Yúdice, “per aconseguir la màxima tensió amb molt pocs ingredients”. La peça, de 16 minuts de durada i ja presentada —i premiada— a altres festivals, està protagonitzada per les actrius Marta Bayarri i Betsy Túrnez, dues amigues que descobreixen que tenen un passat fosc en comú. 

2021: Night breakers, escrit i dirigit pel realitzador i editor manresà Guillem Lafoz i el director de fotografia sabadellenc Gabriel Campoy.

2020: Killing small animals del jove realitzador suec Marcus Svanberg suma un nou guardó als ja acumulats durant aquest any. És la primera vegada que el premi MAC-Fantàstik travessa fronteres internacionals.

2019: Cerdita de Carlota Pereda, una reflexió centrada en el bullying durant l’adolescència i les pors molt reals. Una peça que també ha estat mereixedora del premi Goya 2019 al millor curtmetratge.

2018: La proeza d’Isaac Berrocal, una història de bruixeria i satanisme que transcorre en un poblet perdut de Lleó, a la dècada dels 70.