OBERTES LES INSCRIPCIONS AL CONCURS GAC-MAC

El Mercat Audiovisual de Catalunya, conjuntament amb Guionistes Associats de Catalunya (GAC), han obert la convocatòria del 9è Concurs de Guió de Projectes Transmèdia.
Aquest premi, creat de manera pionera a l’estat, incentiva els seus participants a crear i imaginar un projecte de ficció o documental transmèdia. Per tant, es tracta de construir projectes que es puguin narrar a través de múltiples plataformes i suposin una nova manera d’interaccionar amb l’espectador.

El transmèdia permet que l’usuari tingui la capacitat de submergir-se en la història, participar-hi i, fins i tot, cocrear contingut. Per exemple, un mateix producte es pot explicar i completar alhora a través d’un còmic, una app, un videojoc, càpsules de Tik-Tok o un fil de Twitter.

Per optar a aquest reconeixement cal ser major de 18 anys, ser resident a l’Estat espanyol i enviar la proposta abans del 15 d’octubre a transmedia@guionistes.cat.

Un bon motiu per presentar la vostra candidatura:
Els guionistes, realitzadors, productors, distribuïdors, creadors i narradors audiovisuals tenen l’oportunitat de protagonitzar un canvi en la manera de crear històries interconnectades dins la cultura de la convergència

Premi econòmic i ajudes a la difusió

Una vegada s’hagin recepcionat les propostes, el jurat seleccionarà dos projectes finalistes. El primer rebrà el Premi a Millor Guió Transmèdia, valorat en 2.000 euros, una menció pública i es difondrà a través dels mitjans de comunicació.

L’altre finalista obtindrà el Premi Producció, que consisteix en l’elaboració d’un pla de producció. Aquest inclou la redacció d’un pla de treball, pressupost i una estratègia de finançament. 

El concurs compta amb la participació de la plataforma MiLAB de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna – Universitat Ramon Llull i la col·laboració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que promociona el concurs al seu web i difon el nom dels guanyadors.

Us recordem que el MAC se celebrarà el proper 29 de setembre
a Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers. Guardeu la data!