El curtmetratge Night breakers guanya el Gran Premi del Jurat.

El curtmetratge català Night breakers, escrit i dirigit pel realitzador i editor manresà Guillem Lafoz i el director de fotografia sabadellenc Gabriel Campoy, ha estat el guanyador del gran premi del jurat en la desena edició del festival Fantàstik Granollers, celebrat aquest cap de setmana.
El premi del públic ha correspost a Llengua amb tàperes del realitzador i guionista barceloní establert a Mallorca David Mataró. Una comèdia de zombis costumista, adaptació d’una peça teatral del mateix autor.
El premi Fantàstik-MAC al millor curtmetratge s’ha atorgat per quart any consecutiu en col·laboració amb el Mercat Audiovisual de Catalunya, que hi contribueix econòmicament. Aquest guardó, amb un valor de 1.000 €, el converteix en un dels més ben dotats del país en la seva categoria.
Dissabte a la nit es va celebrar la gala de lliurament de premis al Cinema Edison, seu del festival, en un acte que va tenir l’actor de televisió i de teatre Miquel Ripeu com a mestre de cerimònies.
El palmarès complet d’aquesta sessió d’aniversari ha estat el següent:
- Gran Premi del Jurat:Night breakers de Gabriel Campoy i Guillem Lafoz
- Premi del públic:Llengua amb tàperes de David Mataró
- Millor direcció: Paul Urkijo Alijo per Dar-Dar (Espanya)
- Millor guió: Joaquín Garralda i Diego Porral per Leopoldo el del bar (Espanya)
- Millor interpretació: Bosco Hogan per Mirage (Països Baixos)
- Millors efectes especials: Nora Hewitt i Tate Steinsiek per Guts (Estats Units)
En l’edició d’enguany s’han projectat 16 curtmetratges a competició, provinents d’Espanya, França, Bèlgica, Països Baixos, Estats Units i Xile.


Dos cineastes als quals caldrà seguir la pista
Night breakers es va estrenar al mes d’octubre al festival de Sitges i allà ja va provocar sorpresa i molt bona impressió. Fins al punt que alguns espectadors han reclamat que el seu argument i personatges tinguin continuació en un llargmetratge.
Aquesta prometedora peça de 18′ de durada s’ambienta en un futur postapocalíptic i relata el viatge d’un grup de persones a través d’un laberint de túnels del subsòl urbà. Van trencant l’absoluta foscor amb les aparatoses llanternes i bateries que porten subjectes al cos. En la seva travessia s’hauran d’enfrontar als perills que aguaiten a la foscor i, el que és pitjor, a ells mateixos.
Amb un pressupost ajustat Campoy i Lafoz ofereixen un relat tens, carregat d’ensurts i de tensió i servit amb una posada en escena i una execució molt efectives. Els seus autors ja tenen una àmplia trajectòria en el camp de la publicitat i els fashion films sota el segell Curial & Tirant. Des de fa un temps s’han endinsat també en el món de la ficció, escrivint i dirigint els seus propis projectes. El seu primer curt conjunt, Helena, de 2019, ja va tenir un excel·lent recorregut pel circuit de festivals internacionals.
10 anys de por
El Fantàstik Granollers va néixer l’any 2012, amb la intenció d’aportar una proposta alternativa a la vida cultural de la ciutat. Arran de l’aliança amb el Mercat Audiovisual de Catalunya, ha viscut un important salt qualitatiu.
En aquesta dècada d’existència el festival ha projectat 65 llargmetratges i 150 curtmetratges, dels gairebé un miler rebuts a competició. S’han organitzat nou exposicions i s’han venut 3.000 entrades.

