El MAC acull l’Infolocal 2021

Aquest mes de març el MAC ha donat acollida a la celebració de l’Infolocal, la jornada de treball amb periodicitat anual que aplega a les televisions i ràdios afiliades a la Xarxa.


La trobada ha tingut lloc a Roca Umbert Fàbrica de les Arts en un format híbrid. Una trentena d’espectadors l’han seguit en directe i la resta ho han pogut fer a través del servei de streaming ofert pel MAC, que ha inclòs connexions remotes i preguntes formulades pel públic en remot.

Durant l’Infolocal s’han presentat els nous continguts de programació que la Xarxa estrena a l’abril, així com l’oferta prevista pels mesos d’estiu i les coproduccions territorials.

També la nova imatge gràfica de continuïtat; el nou model d’organització dels equips, que té com a objectiu reforçar el model col·laboratiu i participatiu amb les entitats; els treballs que s’estan fent en la nova plataforma, la migració a l’HD i l’adaptació del Protocol General de Serveis de la XAL a les novetats recollides en el seu Pla Estratègic.

La jornada ha estat dividida en un programa de sessions de matí, destinat a les televisions, i un de tarda, adreçat a les ràdios. Però també s’ha completat amb dues presentacions públiques importants, que estan relacionades.

D’una banda l’anunci de la segona edició dels Premis de Comunicació Local en la seva nova etapa. La nova convocatòria s’obre el 15 de març i a partir d’aquest dia les bases i tota la informació relacionada serà consultable a la pàgina web.

En segon lloc l’anunci de la celebració de la 22a edició de Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC), que enguany s’ha tornat a endarrerir respecte al seu calendari habitual a causa de les mesures sociosanitàries i tindrà lloc el 29 de setembre.

El programa de continguts d’aquesta trobada professional del món audiovisual estarà vertebrat al voltant de tres eixos temàtics: el periodisme mòbil, la ràdio musical i, per quart any consecutiu, els podcasts de ràdio.