El MAC segueix analitzant el fenomen creixent del pòdcast

El món del pòdcast tornarà a tenir un paper central durant el MAC 2023 amb la III Trobada del Podcàsting a Catalunya. La cita, organitzada amb l’Observatori de la Ràdio a Catalunya (GRISS-UAB), se celebrarà el dimecres 14 de juny a Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers

La jornada agruparà una desena de sessions i activitats al voltant del fenomen creixent del pòdcast al nostre país. S’hi farà una mirada panoràmica a través de diversos angles: el disseny sonor, la durada o l’ús del pòdcast per part de les marques comercials.

Jesús González, director de màrqueting i comunicació de la plataforma de pòdcasts Sonora serà l’encarregat de la sessió inaugural. Però a la trobada hi haurà representades companyies clau de l’àmbit sonor estatal, com PRISA Audio, iVoox o Audioemotion Media, entre altres. També rostres destacats com el periodista de Catalunya Ràdio Eloi BarreraÒscar Rodríguez, productor executiu de True Crime Factory –productora creadora de Crims, de TV3 i Catalunya Ràdio–; o la cap de redacció i projectes de La MiraMagda Gregori.

La jornada comptarà amb podcàsters de referència, com Álex Lemos o Sunnepod, i tornaran a la cita coneguts del MAC, com Mar Abad, cofundadora i directora editorial d’El Extraordinario o Chuse Fernández, responsable de disseny sonor a Resonar Producciones.

D'esquerra a dreta: Álex Lemos, Eloi Barrera, Mar Abad i José David Delpueyo (Sunnepod) seran al MAC 2023

Presentació de l’Associació Espai Sonor

Com a punt destacat, el programa es clourà amb la presentació pública de la nova Associació Espai Sonor, l’aliança d’un grup d’empreses del món de l’àudio –productores, empreses de distribució, de formació o estudis de gravació– per cooperar plegades, “amb la voluntat de fer créixer, dignificar i posar en valor l’àudio fet en llengua catalana. Per obrir nous camins que potenciïn i enforteixin el sector“, en paraules del granollerí Joan Camp, creador de projectes web com Viasona, Blog.cat o totSuma.

Al MAC, l’entitat estarà representada per membres de BCN Media Hub, Adolescents.cat, Radiofònics i altres organitzacions que en formen part.

Altres activitats

Enguany la III Trobada del Pòdcasting canvia d’espai i tindrà com a punt neuràlgic el plató del Centre Audiovisual de Roca Umbert.

D’altra banda, per assistir als tallers que s’emmarquen dins la jornada, cal sumar-hi una altra inscripció en paral·lel: els tallers que s’ofereixen tenen places limitades.

Com fer un pòdcast?

Anna Ferrer, fundadora del pòdcast Berícid Sulfúric, farà un repàs de les fases que componen el procés creatiu d’un pòdcast: des del moment que tenim la idea fins que la distribuïm. També parlarà de qüestions fonamentals per aconseguir una producció de qualitat, com ara el disseny d’una portada per al nostre pòdcast.

Inscriu-te al taller:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfFhGobpavA_Z4zGTZeTnWn3BARBRYlBrDuU7cmnwZSfg8I0A/viewform

Taller de disseny sonor

El dissenyador sonor Chuse Fernández ens mostrarà quines són les pautes fonamentals que hem de tenir en consideració a l’hora d’afrontar el disseny sonor d’un pòdcast. Donarà les claus per tal que els nostres oients gaudeixin d’una experiència enriquidora i es puguin submergir en el relat.

Inscriu-te al taller:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdZ3ujxFN0GD7KlvRtsGnOoyVab97aDQX8yHTnxB-NMm4bZFg/viewform

Tot el sector al teu abast

El MAC 2023 acollirà més d’una vintena de sessions, presentacions i activitats, amb uns 70 ponents i presentadors confirmats. S’hi podrà triar i remenar i estar al cas de les principials novetats del sector de la mà d’algunes cares molt destactades d’àmbit català i estatal. Com és habitual, el mercat també comptarà amb una fira amb espais expositius, zona de networking i servei de bar i restauració.