Els Premis de Comunicació Local 2021 ja tenen finalistes

El jurat dels Premis de Comunicació Local ha seleccionat els finalistes dels premis 2021. Els premis són un reconeixement a la creativitat, el talent i la trajectòria dels mitjans de proximitat. Els guanyadors de les set categories es donaran a conèixer a la cloenda del MAC dimecres 29 de setembre en una gala que començarà a les 19h en directe a XALA! i que es podrà veure i escoltar en diferit a les 23h a les televisions i ràdios locals.


La Xarxa Audiovisual Local va recuperar el 2020 els Premis de Comunicació Local que no se celebraven des del 2013. Els guardons tenen com a objectiu remarcar la feina que dia a dia fan els i les professionals dels mitjans locals. Al certamen s’han presentat un total de 104 projectes.

A la categoria de millor mitjà es premia les emissores de televisió, ràdio i digitals d’emissió continuada, tant pel conjunt de la seva programació regular, com per activitats puntuals, o per la seva trajectòria com a mitjà de comunicació. Els finalistes són: Canal Reus TVCanal Blau i Canal 10 Empordà. Com a millor ràdio les finalistes seleccionades han estat: Orgull RàdioRàdio Tordera i EMUN FM Ràdio. A l’apartat de digitals els tres finalistes que opten a guanyar són: betevéLa Veïnal i Diari de Barcelona.

A la categoria de continguts audiovisuals es premia un programa de vídeo, àudio i multimèdia, d’emissió única i continuada, tant pel conjunt del seu contingut, com per seccions o espais puntuals, o per la seva trajectòria. El jurat ha seleccionat com a finalistes: ‘Gastromòbil’ (Canal Reus TV), ‘ÈM ÇÒ QU’ÈM’ (Lleida Televisió) i ‘Operació Paki’ (Televisió de Cardedeu).

Com a millor contingut d’àudio es premia programes o podcasts de qualsevol gènere i format. Els finalistes són: ‘Col·lectius en xarxa’ (Ràdio Premià de Mar), ‘Sóc jove, i encara visc a Sant Quirze’ (Ràdio Sant Quirze) i ‘Palau Notícies’ (Ràdio Palau).

Com a millor contingut multimèdia els finalistes són: ‘Tu qui ets. I ara què?’ (Vallès Visió), ‘Testimonis d’una pandèmia’ (Ràdio Sant Andreu), Projecte Transversal web cugat.cat (Cugat Mèdia).

Finalment, el guardó a la categoria de millor professional es concedirà a Sílvia Garcia qui, amb més de 35 anys de professió, és una de les veus més conegudes de la ciutat i un referent del periodisme musical a Tarragona i a Catalunya.

El jurat, presidit per Juan Cal, exdirector executiu del Grup Segre, i amb Josep Maria Martí, director de l’Observatori de la Ràdio, com a secretari, està format per Montse Abad, productora independent de televisió; Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Noemí Cuní, periodista i vicepresidenta del Clúster Audiovisual de Catalunya; Pep Vilar, director d’Informatius de TVE i, Alba Tosquella, directora de Comunicació i Màrqueting de la Fundació Catalunya La Pedrera.

Ampli seguiment al ‘Connecticat’

En una edició especial, destacant el valor de la proximitat, ‘Connecticat’, el programa de tardes de les televisions locals que busca les millors històries per connectar amb l’espectador, donarà a conèixer avui dimarts a les 19h els finalistes en cadascuna de les categories.

El programa inclourà una entrevista al president i el secretari del jurat, Juan Cal i Josep Maria Martí, així com als conductors de la gala d’entrega de premis Elisenda Pineda i Oriol Carreras.

Finalment, dimecres 29 de setembre, coincidint amb l’entrega de premis, ‘Connectitat’ efectuarà, a partir de les 19h, connexions en directe des de Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers.