Es presenta el projete del Banc de Veus de la ràdio i televisió de Catalunya

Amb el subtítol “La veu pot ser la teva oportunitat professional”, el MAC 2021 acollirà la prova pilot d’una experiència innovadora, adreçada a les persones que volen provar la capacitat comunicativa de la seva veu.


Els arxius sonors obtinguts en el decurs de la jornada del dia 29 de setembre, durant el MAC, seran la primera pedra d’un futur banc permanent. Hi podran accedir tots els professionals interessats a cercar veus destinades a ser utilitzades per emissores de ràdio i televisió i també productores audiovisuals i publicitàries. La gestió d’aquest repositori es farà sempre d’acord amb la normativa vigent pel que fa a la privacitat i el respecte a la intimitat.

Es tracta d’una experiència inèdita a Catalunya i a Espanya i comença a prendre forma en un moment en què la veu, gràcies a l’auge de l’àudio, s’ha convertit en un element fonamental de la comunicació del segle XXI. A conseqüència d’això, també és una sortida professional de futur per a moltes persones.

Com funcionarà el Banc de Veus?

Per participar no hi ha límits d’edat ni cal una experiència professional prèvia. Només caldrà fer una preinscripció enviant un correu electrònic a bancdeveus@audiovisualmac.cat, indicant el nom complet i dades de contacte (telèfon i correu electrònic).

Durant la jornada del MAC s’instal·larà una cabina-estudi insonoritzada a l’espai expositiu nº 1 de Fira MAC i es faran enregistraments durant tot l’horari de funcionament del MAC.
Els inscrits podran triar entre tres textos breus (un de caràcter informatiu, un altre de ficció i un darrer de publicitari) per fer la seva prova de locució. Abans, hauran de signar un document de consentiment per preservar el seu anonimat.

Al final de la jornada, aquests enregistraments (takes) seran emmagatzemats. Tot el procediment es farà seguint la normativa vigent que regula la protecció de dades de caràcter personal.

Studiobricks, referent mundial en insonorització

L’experiència del Banc de Veus comptarà amb la col·laboració de la companyia Studiobricks. L’empresa ha desenvolupat uninnovador sistema de cabines insonoritzades amb un aïillament de so de darrera generació i una acústica professional que elimina les baixes freqüències. 

La firma ha perfeccionat un model de cabines desmuntables de doble i fins i tot triple paret, amb un fàcil muntatge i desmuntatge, fabricades amb materials sostenibles i un disseny elegant i atractiu.

El catàleg de producte d’Studiobricks ofereix cabines d’aïllament acústic per a professionals del doblatge, locutors, assaigs musicals i enregistrament sonors; solucions d’oficina (cabines per a trucades telefòniques i videoconferències, sales de reunió…) i altres múltiples aplicacions (cabines audiologia; cabines d’aïllament acústic per a escoles, fires o maquinària sorollosa, etc).