CONVOCADA LA desena EDICIÓ DEL CONCURS DE GUIÓ DE PROJECTES TRANSMÈDIA

Guionistes Associats de Catalunya i el Mercat Audiovisual de Catalunya convoquen el X Concurs de Guió Transmèdia GAC-MAC, una iniciativa adreçada a guionistes, realitzadors, productors, distribuïdors, creadors i narradors d’històries de l’àmbit audiovisual, per desenvolupar projectes en l’àmbit de les plataformes interconnectades i la cultura de la convergència.


El certamen, organitzat pel GAC, està dotat amb un premi pel guanyador de 2.000 €, aportats pel MAC. Per la seva banda, el projecte finalista rebrà un premi de suport en el desenvolupament del dossier de producció per part de la Plataforma MiLAB Blanquerna. El concurs compta amb la col·laboració de Televisió de Catalunya com a mitjà oficial.

El període per presentar projectes estarà obert fins al 16 de novembre

Per tal de reforçar la convocatòria es programarà un taller gratuït en línia de dues hores de durada —la data i el canal es comunicaran pròximament—, que pugui ser d’utilitat com a formació i assessorament per a les persones que estiguin interessades a participar. 
Aquesta sessió serà impartida per Daniel Resnich, guionista transmèdia i Brand Storyteller i coordinador del premi.

Els projectes transmèdia proposen una narració a través de múltiples plataformes en què cada element contribueix d’una manera única a crear i compartir un univers narratiu per a l’espectador, que pot participar-hi i cocrear el contingut.

El projecte guanyador de la IX edició va ser la sèrie d’animació que incorpora jocs interactius Les bestioles del jardí de Gemma Armengol Morell,i els dos projectes finalistes la websèrie Ànima salvatge de Marta Rius i la sèrie d’animació Soc fotògraf! d’Ángel Dagà.